Joku saattaa otsikosta arvata missä kulutin perjantai-iltani. Paikkana Allas Sea Pool ja lauteilla Mira Luoti ja rakkaan naapurimaan The Sounds. Ihan ensiksi pitää todeta että Mira on ainakin omasta mielestä parempi PMMP-kaksikon osapuoli livenä, esiintyminen on räväkämpää, samoin tietysti materiaali, Vesalan materiaali kun on paria biisiä lukuunottamatta sellaista raskasta ja masentavaa. Vesala on enempi pop, mutta Mira on vahvasti rock. Kummatkin näin usean PMMP-keikan jälkeen nyt tänä kesänä ensimmäistä kertaa livenä ja Mira ainakin täytti kaikki odotukset esiintymisellään, erityisplussa vielä Miran bändille jolta löytyy roppakaupalla ammattitaitoa. Sitten jos mennään illan pääaktiin The Soundsiin, niin oli jo aikakin kyseisen bändin taas Suomeen piipahtaa, edelliset keikat taisivat olla loppuvuodesta 2013, silloin itsekin olin Tavastialla orkesterin keikkaa todistamassa. Sounds on sentään onneksi vielä aktiivinen kun pari muuta kovaa ruotsalaisbändiä ovat laittaneet pillit pussiin ja lapun luukulle, ensin The Ark, jonka näin ensimmäisen ja viimeisen kerran jäähyväiskiertueellaan ja nyt viimeisimpänä viime vuonna lopetellut Kent, joka myös veti komean jäähyväiskeikan syksyllä Helsingissä. Oma Sounds-diggailuni varmaan lähti todenteolla käyntiin tuosta otsikon kappaleesta, jota olen myös herätysäänenä kuunnellut useat vuodet. Biisin alun riffi vaan on älyttömän kova, joka saa heti hyvän fiiliksen päälle. Livenä pääsin vasta tuona samaisena vuonna 2013 Provinssissa toteamaan ensimmäistä kertaa Soundsin keikkavireen, joka oli silloin yhtä kova kuin nytkin ja settikin varmaan oli aikalailla samansuuntainen kun biisilista painottuu bändin muutamaan ensimmäiseen levyyn, joilta niitä helmiä löytyisi enemmänkin. No One Sleepsin lisäksi kun sieltä löytyy itseoikeutetusti Living In America, Painted By Numbers ja Tony The Beat näin muutamia mainitakseni. Edelliseltä vuoden 2013 julkaistulta Weekend-albumilta keikkasettiin on päässyt Shake Shake Shake ja nyt kesällä julkaistulta EP:ltä mukana oli pari uutta biisiä. Tietysti viihdemaailmassa pätee yleensä se lainalaisuus että annetaan kansalle mitä kansa haluaa ja toki bändinkin on järkevää soittaa ne isoimmat hittinsä muutamalla uudemmalla palalla höystettynä, että se uudempikin tuotanto iskostuu yleisön mieliiin. Hienon shown veti Sounds Helsingin kauniissa kesäillassa, puitteetkin olivat kohdallaan, hyvää vaihtelua klubiympäristölle. Kyllä sitä taas syksyn ja talven ehtii klubeja kiertää, Suomen kesä on kuitenkin lyhyt joten hyvä siitäkin on nauttia. Ilta olisi ollut täydellinen jos olisi ollut keikkaseuraa, ehkäpä sitäkin sitten joskus taas saa, vieläpä sellaista joka nauttii yhtä täysillä kuin itsekin, vai onkohan jo liian toiveajattelua ja liikaa pyydetty.

Ehkäpä vielä jonain kauniina päivänä löytyy se ihminen joka hyväksyy niin minut kuin kaikki muutkin kanssaihmisensä sellaisena kuin me olemme, ihminen joka jakaa samoja mielenkiinnonkohteita, joka osaa avata suunsa silloin kun on sanottavaa eikä jää pyörittelemään asioita oman päänsä sisään, ihminen joka arvostaa koti-iltoja kahden mutta joka kaipaa myös välillä viihdettä kodin ulkopuolellakin ja osaa jopa itsekin tehdä aloitteita ja ehdottaa että lähdettäisiinkö paikkaan x, ettei homma mene niin että se jää vaan toisen osapuolen vastuulle pitää huoli siitä että on muutakin elämää kuin ne kodin neljä seinää ja eduksi toki myös on että tältä ihmiseltä löytyy myös kokeilunhalua monessa suhteessa ilman suurempia estoja, että sitä kauneinta asiaa mitä kaksi ihmistä voi tehdä voi harrastaa muutenkin kuin pimeässä peiton alla. Tämänlaisen ihmisen ilmoittautumista ja ilmestymistä odotellessa.

Lomatkin taas hetkeksi lomailtu, mutta onneksi vielä vähän on varastossakin tulevaa varten. Kun tässä nämä parisuhde- ja perheunelmat ovat toistaiseksi jäissä niin pitää keskittyä viemään yhtä toista unelmaa maaliin, jos sillä saralla onni potkisi, jotain voi tapahtua hyvinkin pian tai sitten ei, riippuu monesta muuttujasta, mutta homman toteutuessa sitten sen tiimoilta löytyykin aikanaan hetkeksi tekemistä. Uusia askeleita pitää elämässään ottaa ja nyt olisi aika ainakin kypsä yhdelle muutokselle, mutta sen näkee sitten aikanaa miten asiat etenevät.

Loppuun se yksi ja ainoa oikea biisi No One Sleeps When I'm Awake.