Vuosi vetelee viimeisiään, aika miettiä mitä jäi käteen vuodesta 2017. Valitettavasti vuosi oli kyllä yksi ankeimpia tämän elämäntaipaleen aikana. Pitkä parisuhde päättyi ja suurin osa vuodesta meni sinkkujen kirjoissa ja riipaisevan yksinäisyyden vallassa. Uusia kokemuksiakin kertyi ja joitain uusia ihmisiä tuli tavattua, mutta harmi vaan että nämä ihmiset katosivat melkein yhtä nopeasti kun ilmestyivätkin, monikaan ei jäänyt pitemmäksi aikaa jakamaan tätä matkaa. Merkittävimpiä asioita vuodessa oli varmastikin oman asunnon hankinta, seuraavat vuodet sitten pankki onkin paras ystävä.

Kivahan se olisi näidenkin seinien sisällä ja muuallakin viettää aikaa jonkun toisen ihmisen kanssa, ne hetket ja tilanteet kun ovat valitettavan harvinaisia sinkun elämässä. Tämä yksinäisyys vaikuttaa kaikkein pahimmin juuri näin pyhinä, joulun ja uudenvuoden aika, pääsiäinen ja juhannus ovat niiden pahimpien joukossa kun olet yksin omien ajatustesi kanssa ja voit vain toivoa että jotain parempaa olisi joskus luvassa. Moni asia olisi paljon mukavampaa jos olisi seuraa, mutta se seuran löytäminen on näin nykyaikana Tindereiden ja muiden aikakaudella lähestulkoon mahdotonta, kun se ei merkkaa minkälainen olet sisältä vaan ulkokuori on se jota katsotaan ja jonka perusteella tehdään ne päätökset että keneen haluaa edes tutustua enemmän, eikä valitettavasti se tilanne ole ainakaan parempaan päin menossa tulevaisuudessakaan. Mutta eipä tarvitse sitten ihmetellä että miksi syrjäytyminen ja kaikki muut ongelmat vuosi vuodelta kertautuvat pahemmiksi, kun seuraa kaipaavat ihmiset kohtaavat niin älyttömän huonosti kun suurella osalla ihmisiä on niin mahdottomat kriteerit sille vastapuolelle. Paljon olisi hyviä ja rakastettavia ihmisiä vapailla markkinoilla, mutta niin nämä kaikki lukuisat ihmiset joutuvat vuodesta toiseen elämään yksinäisyyden vallitessa ja pahimmassa tapauksessa tämä yksinäisyys johtaa erakoitumiseen ja eristäytymiseen ympäröivästä maailmasta. Omalle kohdalleni en ainakaan vastaavaa kohtaloa toivoisi, mutta ei elämä ole uskon tai toivon asia, aikamoista sattumankauppaa että minkälaiset kortit saat käteesi ja minkälaisia ihmiset tulet elämäsi varrella kohtaamaan.

Toiveita ja haaveita tietysti pitää olla. Päällimmäisenä tietysti itsellä on se, että löytyisi ihminen/ihmisiä jakamaan yhteisiä hetkiä, niin ystävämielessä kuin myös romanttisissakin merkeissä. Kun näin ikää tulee lisää, niin kyllä sitä toivoisi että jälkikasvuakin joskus siunaantuisi, mutta ensin pitäisi löytää kumppani ja vakaa sekä turvallinen parisuhde. Se on sitten kohtalon kädessä tuleeko niin onnellisesti koskaan tapahtumaan. Niin kauan kuin on toivoa on myös elämää, sitten kun se toivo häviää ja luovutusmentaliteetti iskee päälle niin elämä ei ole enää elämisen arvoista. Toivottavasti tuleva vuosi 2018 tuo itse kunkin elämään päättyvää vuotta enemmän ilon ja onnen hetkiä, niin ettei kenenkään tarvitsisi tuntea yksinäisyyttä ja ahdistusta siitä että tätäkö tämä elämä on.

Tänä vuonna nautin uudenvuoden skumppani ja muut herkut yksin, toivottavasti tulevana vuonna on toiset sävelet

Loppuun musiikkia yhtyeeltä jonka taival päättyy vuoden vaihtuessa starttaavan keikkaan HIM - Killing Loneliness. Onneks pääsin aiemmin tällä viikolla kokemaan toisen ja viimeisen kerran tämän yhden Suomen kansainvälisesti menestyneimmän bändin keikan, aika harvassa taitavat olla ne bändit jotka ovat esim. myyneet jenkeissä kultaa ja yleensäkin miljoonia levyjä ympäri maailman.

Tämän laulun hengessä toivon, että löydän tulevana vuonna ihmisiä, jotka edes hetki hetkeltä ja pala palalta nujertavat sitä yksinäisyyttä jota tässä elämäntilanteessa olevana joutuu kokemaan. Eniten kaipaa tällä hetkellä toisen ihmisen läheisyyttä ja hellyyttä, sitä on ainakin itselläni paljon jaettavana, jos löytyy samaa asiaa kaipaavia ja tarvitsevia ihmisiä ja varmasti löytyykin jos vain ilmiantaisivat itsensä. Joskus olisi myös kiva herätä toisen ihmisen vierestä uuteen aamuun. Kaikkein parasta tietysti olisi jos sellainen päivä vielä joskus koittaisi että ei olisi pelkkä tyhjä koti odottamassa.

Hyvää uuttavuotta kaikille!