Olen niin kyllästynyt ihmisten käyttäytymiseen nettimaailmassa että pakko siitä on kirjoittaa. Tuntuu että ihmisillä ei nykyään ole tapoja ja halua kunnioittaa toista ihmistä. Oli foorumi mikä tahansa ulkomaailma tai netti, niin pitäisi osata kohdella ihmisiä ihmisinä ja niin kuin haluaisi toisten ihmisten kohtelevan itseään. Joko suurimmalla osalla ihmisistä on liikaa huonoja kokemuksia vastakkaisesta sukupuolesta elämässään tai sitten he vain vähät välittävät siitä miltä toisesta ihmisestä tuntuu ja minkälaisen kuvan jättävät itsestään.

Ei varmaan yllätä että otan itse esimerkkinä nettideittailun. Ilmoituksiahan sinne voi laittaa ja joskus jopa saa vastauksiakin. Yleensä aloite siihen että vaihdetaanko kuvia tulee vastakkaiselta sukupuolelta ja mitäs sitten tapahtuu kun sen kuvan lähettää. Ei tapahdu yhtään mitään, vastaan tulee vaan suuri hiljaisuus. Tämä on valitettavasti toimintatapa suurimmalla osalla ihmisiä siinä tilanteessa. Kutsutaan sitä nyt sitten pinnallisuudeksi tai miksi tahansa niin onhan se nyt harvinaisen tylyä käytöstä ja osoittaa ainakin omasta mielestäni kunnioituksen puutetta, vai ollaanko sitten muka niin hienotunteisia ettei uskalleta sanoa että ei nyt nappaakaan. Ei pitäisi olla vaikeaa sanoa sitä asiaa että nyt ei kiinnosta, et ole tyyppiäni tai jotain vastaavaa, näin ainakin jotkut osaavat taikka uskaltavat sanoa, mielestäni sekin osoittaa selkärankaa että uskalletaan asia sanoa ääneen sen sijaan että ei sanotakaan enää koskaan mitään. Eihän sen kuuleminen kivalta tunnu, mutta parempi sekin kun pelkkä hiljaisuus, ei ihmisen siitä pitäisi mennä rikki, en minä ainakaan. Harmittaahan se toki, mutta se menee ohi.

Onhan se nyt syvältä suoraan jostain, jos ensin saat naisen vakuutettua ilmoituksellasi niin että hän sinulle vastaa, mutta sitten vedetäänkin jarrut pohjaan ja yhteys poikki kun saadaan se kuva toiselta jota itse ollaan pyydetty. Tässä ei voi edes syyllistää esimerkiksi mitään tiettyä ikäluokkaa, samanlaiseen käytökseen syyllistyy niin parikymppinen kuin 40+-ikäinen ihminen, joka on jo lapsiakin tehnyt maailmaan. Ovatko he opettaneet lapsilleen myös saman käytösmallin? Että ihmisiä saa kohdella kuin ilmaa, ensin leikkiä että ollaan kiinnostuneita ja sitten heittää pois kuin roskan. Kysyn vaan että mikä on ihmisten motiivi käyttäytyä tällä tavalla? Tämähän on melkeinpä samaa kuin vaikka koulukiusaaminen, kai siitä joku saa kiksinsä kun on ilkeä toisille. Kukaan ei ansaitse sellaista kohtelua, mutta suuri osa sellaista todennäköisesti joutuu kokemaan. 

Meitä kilttejä ja mukavia miehiä jotka joutuvat samanlaista kokemaan on tässä maassa paljon. Me emme ole mitään bodattuja ja tatuoituja karjuja, emme rieku baareissa joka viikonloppu, haasta kenenkään kanssa riitaa, kohtelemme naisiamme hyvin, emme ole pahoja poikia. Olemme omissa ympyröissämme pidettyjä ihmisiä, meidän ei tarvitse esim. työpaikalla nuoleskella ketään eikä kenenkään tarvitse nuoleskella ja mielistellä meitä, riittää että olemme omia itsejämme ja sellaisina meidät hyväksytään. Eikä meidän tarvitse myöskään kulkea pussi päässä kaupungilla. Olemme tavallisia suomalaisia miehiä, olemme hyvissä ammatteissa, elätämme itsemme omalla työllämme, osaamme pestä omat pyykkimme ja pitää kotimme sellaisessa kunnossa että sinne kehtaa kutsua vieraita. Mikä tässä yhtälössä sitten mättää, sekö että olemme "liian tavallisia"?

Asia vaan on niin ja se on jopa naistenkin suusta todettu että seuranhakumarkkinoilla kaikki valta on naisilla, me miehet olemme pelinappuloita tässä suuressa pelissä. Meidän ainoa osamme on odottaa, että löytyykö niitä jotka eivät ole sieltä pinnallisimmasta päästä ja haluavat oikeasti tavata ja tutustua meihin ihmisinä, eikä vaan pelkän ulkokuoren takia. Se todellinen ihminen löytyy kuitenkin sisimmästä. Näitä aitoja ihmisiä vaan on nykyaikana valitettavan vähän, valtaosa ihmisistä on sairastunut pinnallisuuden syöpään, tautiin johon ei ilmeisesti ole parannuskeinoa. Jos sama meininki olisi ollut meidän isovanhempiemme ja vanhempiemme aikaan, niin suurinta osaa meistä ei olisi edes olemassa, miettiköön itse kukin sitä.

Loppuun kappale, jonka sanomaan moni varmaan pystyy samaistumaan. "Liian monta tyhjää arpaa eikä yhtään voittoa" ja "Sä löydät vielä jonkun joka ei koskaan mene pois"  Mikko Harju - Sinä riität